Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

- Είπαν… - Λέμε…

Είπε (η δημοσιογραφική είδηση): «Έλληνες χάκερς εισέβαλαν στο σύστημα υπολογιστών τού CERN…».
Λέμε εμείς τώρα..: Οι επιστήμονες στην Ελβετία σταμάτησαν τις έρευνες για «το σωματίδιο τού Θεού» και αναζητούν «το σωματίδιο τού Έλληνα χάκερ»…
πνευματική ιδιοκτησία 2008
Χωρίς λογοκρισία

- Είπαν… - Λέμε…

Είπε (η είδηση για το «πείραμα τού αιώνα»): «Δεύτερο συνεχόμενο πρόβλημα εμφάνισε το CERN»…
Λέμε εμείς τώρα..: Σέρνεται το CERN…
πνευματική ιδιοκτησία 2008
Χωρίς λογοκρισία

Καραμανλή, έχασες...

Αναμφίβολα ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε τα τελευταία χρόνια η σημαία τής εντιμότητας τής Νέας Δημοκρατίας. Ο ελληνικός λαός τον πίστεψε και θεωρούσε πως μέσα από πολλές δυσκολίες θα κατάφερνε σε εύλογο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα κυβερνητικό σχήμα, όπου θα ακολουθούταν -κατά το δυνατόν- το περιβόητο σύνθημα «Σεμνά και ταπεινά».
Όμως, συν τω χρόνω, το «άσεμνα και υπερφίαλα» γιγαντωνόταν· τα σκάνδαλα και ο παράξενος υπερπλουτισμός υπουργών και στελεχών έγινε καθεστηκυΐα τάξη στην καθημερινότητα τής πολιτικής ειδησεογραφίας.
Απ’ τη μεριά του, ο Καραμανλής δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Παρ’ ότι, ακριβώς αυτή η εμφάνιση αισχρών συμπεριφορών από τούς υποτελείς επιτελείς του, τού παρείχε τη χρυσή ευκαιρία να γίνει πραγματικός ηγέτης τής χώρας και όχι μόνο τού γαλάζιου κομματιού των ψηφοφόρων, αυτός εδείλιασε. Κρατώντας στην κυβέρνηση το κάθε κουμάσι και καλύπτοντας άφθονους απατεώνες, οδήγησε τον λαό στα αποτελέσματα που έδειξαν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Για μένα ο Καραμανλής ξεθώριασε. Η ισχνή πλειοψηφία των 151 εδρών υπήρξε το άλλοθί του. Αν ήταν αληθινός μάγκας, θα έδιωχνε όποιο λαμόγιο αποδεικνυόταν τέτοιο.
Ο μάγκας δείχνει την ανδρεία του όταν οι περιστάσεις είναι δύσκολες και όχι σε συνθήκες που ακόμη και μια κότα θα είχε την ίδια αντίδραση... επιβολής.
Έτσι, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ τής Νέας Δημοκρατίας είναι πως οδήγησε το συλλογικό θυμικό σε μερική άφεση αμαρτιών των απατεωνιών που διέπραξε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Αυτό το «κάστρο», που κρατούσε επί χρόνια τον Έλληνα ψηφοφόρο μακριά από το πράσινο ψηφοδέλτιο, εκπορθήθηκε από τον αισχρό εκμαυλισμό που εμφάνισε η Ρηγίλλης.
Πιστεύω ότι το πολιτικό σκηνικό τού εγγύς μέλλοντος έχει δρομολογηθεί σχεδόν ανεπιστρεπτί. Όχι μόνο πέρασε μπροστά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην πρόθεση ψήφου (και μάλιστα με μεγάλη διαφορά), αλλά πλέον ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι καν ο «καταλληλότερος πρωθυπουργός».
Τελευταία του ελπίδα η ψυχολογία. Προσέξτε, σάς εφιστώ την προσοχή. Όταν και η «παράσταση νίκης», δηλαδή το στατιστικό μέγεθος που καταγράφει τη δυναμική τής ελπίδας και τής απελπισίας, τής αισιοδοξίας και τής απαισιοδοξίας, τού φόβου και τού θάρρους, αναστραφεί κι αυτό υπέρ τού ΠΑ.ΣΟ.Κ., τούτη η διεφθαρμένη κυβέρνηση θα μπορέσει με την άνεσή της να πάει να σαπίσει μακριά από ’μάς. Και το συγκεκριμένο σχόλιο το λέω εντελώς αχρωμάτιστα σε κομματικό επίπεδο. Απλά, καταγράφω πραγματικότητες και προβαίνω σε δημοσιογραφικές εκτιμήσεις.
Όσο για τη «φούσκα» που λέγεται Αλέξης Τσίπρας, θα σάς μιλήσω σε λίγες μέρες· δεν νοιώθω ευχάριστα που τον χαρακτηρίζω έτσι, αλλά αυτό νοιώθω, αυτό λέω…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Ατυχώς πολύ λίγη...

Εκτός από μονολεκτικά σχόλια και βρυχηθμούς επιδοκιμασίας για οτιδήποτε προβάλλεται από την εκπομπή, η Κατερίνα Ζαρίφη δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα τη συνεργάτιδα τής Ελένης Μενεγάκη που έκλεβε συχνά την παράσταση.
Εν τέλει, πολλοί άνθρωποι που συνηθίζουν να κλέβουν την παράσταση, όταν η παράσταση γίνει δική τους, αποδεικνύονται λίγοι όσον αφορά την κατοχή της...
Αντιθέτως, ο Νίκος Μουτσινάς δείχνει πως μπορεί να σηκώσει το βάρος, αλλά περιορίζεται κι αυτός από την ανεπάρκεια τής Κατερίνας. Την οποία βλέπω να τα βροντάει και να την κοπανάει ή να τη βροντάνε και να την κοπανάνε από τον ΑΝΤ-1...

Ο «Γνωστός Χ»
.